مقالات آموزشی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

در این آموزش قصد داریم به شرح روش های تغییر پیشوند جداول در وردپرس بپردازیم. عدم تغییر پیشوند جداول دیتابیس در هنگام نصب وردپرس ، میتواند یک حفره امنیتی برای وب سایت باشد که هکرها میتوانند به راحتی با حملات تزریق دیتابیس با استفاده از افزونه ها و قالب های نال این کار را انجام دهند. یکی از راهکارها جهت جلوگیری از انجام این نوع حملات ، تغییر پیشوند پیشفرض جداول دیتابیس در وردپرس است.

در مراحل ابتدایی نصب وردپرس شما باید مشخصات دیتابیس را وارد نمایید.همچنین باید پیشوند جداول را نیز مشخص نمایید که در حال پیشفرض wp_ میباشد. در صورتیکه این پیشوند را تغییر ندهید هکرها به راحتی میتوانند از طریق تزریق اسکریپت به دیتابیس دسترسی یافته و دستکاری نمایند.

 

آموزش تغییر پیشوند جداول دیتابیس در وردپرس

برای تغییر پیشوند جداول وردپرس دو روش وجود دارد:

۱. تغییر پیشوند جداول وردپرس با استفاده از افزونه

۲. تغییر پیشوند جداول وردپرس با استفاده از پایگاه داده و اعمال تغییرات دستی در دیتابیس وردپرس

 

در روش اول با استفاده از افزونه میتوان نسبت به تغییر پیشوند جداول دیتابیس در وردپرس اقدام نمود. این روش بسیار آسانتر از روش دوم و مطمئن تر میباشد. در این مقاله به آموزش تغییر پیشوند جداول دیتابیس با استفاده از افزونه میپردازیم.

 

تغییر پیشوند جداول دیتابیس وردپرس با استفاده از افزونه

ابتدا از طریق مخزن وردپرس افزونه Change Table Prefix را دانلود میکنیم. پس از نصب و فعال سازی افزونه ، زیر منویی با نام Change Table Prefix به منوی تنظیمات وردپرس اضافه خواهد شد. حال وارد صفحه تنظیمات افزونه شده و اقدام به تغییر ساختار پیشوند جداول در وردپرس میکنیم.

دقت نمایید پیش از انجام هر تغییری ، یک نسخه بکاپ از دیتابیس و فایل wp-config.php تهیه نمایید. جهت تهیه بکاپ از دیتابیس وارد کنترل پنل سی پنل شده و از بخش DATABASES گزینه phpMyAdmin را انتخاب میکنیم. پس از انتخاب دیتابیس مورد نظر از سمت چپ پنل ، در بالای پنل گزینه Export را انتخاب میکنیم تا از دیتابیس بکاپ تهیه شده و در سیستم شخصی ما ذخیره شود.

حال در تنظیمات افزونه Change Table Prefix ، تیک گزینه Enable site as maintenance mode را فعال کرده تا در این پروسه ، برای بازدیدکننده های سایت ، پیغام تعمیر پایگاه داده ، نمایش داده شود.

تیک گزینه Would you like to your own custom prefix را نیز فعال میکنیم تا امکان استفاده از پیشوند جدول فعال شده و بتوانیم آن را تغییر دهیم. حال در فیلد نمایش داده شده ،پیشوند مورد نظر را همراه با کاراکتر آندرلاین(_) وارد میکنیم.

در نهایت بر روی گزینه Click to Change Table Prefix کلیک کرده و منتظر بمانید تا تغییرات انجام شود. بسته به تعداد جداول پروسه زمانبر خواهد بود.

در نهایت اطلاعات مربوط به پیشوند جداول وردپرس به صورت زیر نمایش داده خواهد شد.

سپس به phpMyAdmin هاست مراجعه کرده و مشاهده خواهید کرد که پیشوند جداول دیتابیس تغییر کرده است.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

در این مقاله به آموزش نحوه تغییر نام دامنه متصل به هاست در کنترل پنل پلسک هاست ویندوز میپردازیم.

ممکن است نیاز داشته باشید تا نام دامنه اصلی هاست خود در پلسک را تغییر داده و یا اینکه بخواهید نام دامنه را ویرایش نمایید. تغییر نام دامنه در کنترل پنل هاست ، به این مفهوم است که وب سایت شما و نحوه اتصال به سرویس های هاست شما تغییر خواهد یافت ،بنابراین سعی نمایید که در صورت عدم تسلط به این موضوع ، از انجام تغییرات در نام دامنه هاست خود خودداری نمایید.زیرا که ممکن است در بارگزاری وب سایت و عملکرد سرویس های وابسته به وب سایت اختلال ایجاد نماید.

 

آموزش تغییر نام دامنه در کنترل پنل پلسک هاست ویندوز

برای انجام این کار ابتدا وارد کنترل پنل پلسک شده و سپس از منوی سمت چپ پنل گزینه Websites & Domains را انتخاب میکنیم.

حال در صفحه باز شده بر روی گزینه Hosting Settings ، کلیک میکنیم.

در صفحه  Hosting Settings، میتوانیم مشخصات دامنه را به مورد دلخواه خود تغییر دهیم.

 در فیلد Domain name ، نام دامنه  قبلی را حذف کرده و سپس نام دامنه جدید را وارد مینماییم.

در بخش Hosting type ، انتخاب میکنیم که دامنه از چه نوعی باشد. (هاست اصلی ، فورواردینگ و یا هیچ کدام)

در بخش Website status ، انتخاب میکنیم که وب سایت فعال و یا غیرفعال باشد.

در بخش Document root ، مشخص میکنیم که دایرکتوری اصلی وب سایت کدام باشد که به صورت پیشفرض در پلسک دایرکتوری httpdocs است.

در بخش Preferred domain ، تعیین میکنیم که نام پیشفرض دامنه جهت نمایش به کاربران به چه صورت باشد. ( با www و یا بدون www )

در نهایت جهت ذخیره تغییرات بر روی گزینه OK کلیک میکنیم.

پس از ذخیره تغییرات به صفحه اصلی کنترل پنل ارجاع داده شده و پیامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن تغییرات را مشاهده خواهید نمود.

در نتیجه مشاهده خواهید کرد که نام دامنه اصلی شما تغییر کرده است.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

در مطالب گذشته در مورد استفاده از سرویس کلود فلیر ( Cloudflare ) پرداختیم و حال میخواهیم در ادامه به توضیح سایر امکانات آن بپردازیم. در این مقاله به آموزش قابلیت فایروال کلود فلیر میپردازیم.

همانطور که میدانید، یکی از دلایل استفاده از سرویس کلود فلیر ، تامین امنیت وب سایت از طریق جلوگیری از حملات هکرها به خصوص حملات DDOS است به طوریکه وب سایت از دسترس خارج نخواهد شد. علاوه بر این میتوانید از طریق امکانات امنیتی دیگر در کلود فلیر ، وب سایت خود را ایمن نمایید. همچنین می‌توانید با استفاده از کدهای API تعبیه شده در بخش‌ها ، امنیت سایت خود را چند برابر افزایش داده و در مجموع از یک فایروال حرفه‌ای و کامل بهره‌مند شوید.

 

فایروال ( Firewall ) در کلود فلیر

پس از وارد شدن به وب سایت کلود فلیر با استفاده از اکانتی که قبلا ایجاد کرده ایم ، در منوی بالای صفحه گزینه Firewall را انتخاب میکنیم تا تنظیمات آن نمایش داده شود.

پس از انتخاب تب فایروال ، بخش هایی مانند تصویر زیر نمایش داده میشود. سه تنظیم اصلی و کلی به همراه دو بخش برای سفارشی‌سازی فایروال وجود دارد.

Rate Limiting

با فعال ساختن این قسمت ، سایت در مقابل حملاتی چون SQL injection و یا Code Injection محافظت شده و در صورتیکه صفحه ای از سایت دارای مشکل امنیتی باشد ، برای کاربر به نمایش گذاشته نشده و در نتیجه موارد امنیتی به شما گزارش شده تا بتوانید نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

توجه داشته باشید با فعال کردن این بخش و در صورت وجود مشکل امنیتی در سایت ، ممکن است برخی از صفحات نمایش داده نشوند.

Security Level

در این قسمت میتوان میزان حساسیت کلود فلیر به سایت خود را افزایش داده و در صورت مشاهده کمترین عملکرد مشکوک از سمت کاربران ، گزارشاتی را دریافت کرده و همچنین آدرس IP کلاینت را بلاک کنید.

Challenge Passage

در این قسمت میتوان تعیین نمود که پس از تشخیص مخرب بودن کلاینت ، تا چه مدت زمانی ، آی پی کلاینت بلاک شده و سرویس از دسترس وی خارج شود و خطای TTL Expire به کلاینت نمایش داده خواهد شد.

این سه بخش اصلی کلود فلیر ، دارای بهترین تنظیمات پیشفرض بوده و نیازی به تغییر آنها نیست مگر اینکه وب سایت دارای مشکل امنیتی شده و مورد حمله قرار گرفته باشد. در نتیجه نیازی به تغییر این بخش نیست. حال به توضیح دو بخش مهم که قابلیت سفارشی‌سازی فایروال بر روی سایت را دارند ، میپردازیم.

 

بخش IP Firewall

در این قسمت میتوان همانند یک فایروال سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری ، رول ها و قوانینی ایجاد کرد تا وب سایت برای افراد و یا تحت شرایط خاصی برای کاربران نمایش داده شود.

Access Rules

در این قسمت میتوان دسترسی یک آدرس IP خاص و رنج IP خاصی به سمت وب سایت را بلاک کرده و یا در Whitelist قرار دهید.

برای انجام این کار ابتدا آدرس IP ، آدرس رنج IP ، نام کشور و یا ASN را وارد میکنیم.

سپس Action مرتبط با این آی پی مانند Block ،WhiteList ،Challenge  و JavaScript Challenge را انتخاب میکنیم.

در فیلد بعدی میتوان این تنظیم را بر روی یکی از وب‌سایت‌ها و یا کلیه وب‌سایت‌های اضافه شده در اکانت خود اعمال کرد.

در فیلد بعد میتوان برای رول ایجاد شده ، یادداشت وارد کرد.

 

User Agent Blocking

در این قسمت می‌توان یک رول تعریف و در آن دسترسی به وب سایت رامحدود کرد. به عنوان مثال میتوانید دسترسی به وب سایت را برای مرورگرهای خاصی مسدود کرد.

برای انجام این کار ، بر روی گزینه Create Blocking Rule کلیک کرده و سپس رول مورد نظر خود را ایجاد نمایید.

 

Zone Lockdown

در این قسمت که زمان ارتقا اکانت خود به Pro قابل دسترس خواهد بود ، میتوانید یک زیر دامنه و یا صفحه خاصی از سایت را برای یک آدرس IP و یا یک رنج IP خاص باز کرده و یا بلاک نمایید. به عنوان مثال میتوانید دسترسی به صفحه پنل مدیریت سایت خود را تنها برای آدرس IP خود در دسترس قرار دهید.

 

Unmetered DDoS Mitigation

این گزینه به فعال بودن کلود فلیر و محافظت از وب سایت شما در برابر حملات DDoS اشاره دارد و نمیتوان آن را غیرفعال کرد.

 

 

بخش Web Application Firewall

 در این بخش میتوانید برخی تنظیمات فایروال اپلیکیشن وب را جهت جلوگیری از آپلود کدهای مخرب در وب سایت اعمال نمایید.

Web Application Firewall

در قسمت اول میتوانید فعال و یا غیرفعال بودن فایروال اپلکیشن وب را مشاهده نمایید که به صورت پیش‌فرض غیرفعال است. در صورتیکه میخواهید این قابلیت را بر روی سایت خود راه‌اندازی کنید باید از طریق کدهای API موجود در صفحه استفاده کرده و آن را در وب سایت خود کپی کنید. هر کد API ، یک راهنما دارد که میتوانید آن را مطالعه نموده و سپس آن را تنظیم نمایید.

Browser Integrity Check

 

تمامی هدرهای HTTP از سمت کلاینت را ارزیابی و چک کرده و در صورت وجود تهدید برای سایت ، یک صفحه بلاک به کاربر نمایش داده خواهد شد.

 

 

بخش Firewall Events

یکی از بخش‌های کلی صفحه فایروال کلود فلیر است که تمامی رخدادها را به طور کلی گزارش داده و شما می‌توانید با مراجعه به این قسمت تمامی اطلاعات کافی از عملکرد فایروال خود را مشاهده کنید.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

PHP یک زبان برنامه نویسی تحت وب بوده و تنظیمات پیشفرض هر سروری متفاوت میباشد. با وجود پیشرفت گسترده زبان پی اچ پی و تغییرات در ماژول ها ی این زبان ، نیاز است تا بر اساس کدهای مورد استفاده در وب سایت ، نسخه پی اچ پی نیز تغییر یابد. ممکن است در هنگام نصب افزونه و یا سیستم مدیریت محتوایی با خطایی مبنی بر عدم تطابق نسخه php وب سایت مواجه شوید. برای رفع این موضوع باید نسخه پی اچ پی هاست خود را از طریق کنترل پنل هاست خود تغییر دهید تا افزونه و یا سیستم مدیریت محتوا بدون مشکل به روند خود ادامه دهد. 

حال به توضیح نحوه تغییر نسخه پی اچ پی در کنترل پنل پلسک هاست ویندوز میپردازیم.

 

آموزش تنظیم نسخه پی اچ پی در پلسک هاست ویندوز

برای انجام این کار ابتدا وارد کنترل پنل پلسک شده و سپس در صفحه اصلی پنل  ، گزینه PHP Setting را انتخاب میکنیم.

 

در قسمت PHP support ، تمام نسخه های پی اچ پی که پشتیبانی می شود، نمایش داده خواهد شد. همچنین می توانید در همین صفحه با انتخاب گزینه View the phpinfo() page ، اطلاعات PHP انتخابی را مشاهده نمایید.

 حال نسخه مورد نظر خود را انتخاب میکنیم.

پس از انتخاب نسخه مورد نظر، تغییراتی که پس از تایید، اعمال خواهد شد ، نمایش داده میشود.

جهت ذخیره تغییرات بر روی گزینه OK کلیک میکنیم. پس از چند ثانیه تغییر نسخه انجام شده وبه صفحه اصلی بازمیگردد.

در صفحه اصلی پیغامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن تغییر نسخه PHP نمایش داده خواهد شد. همچنین در قسمت PHP Setting ، نسخه پی اچ پی تغییر کرده است.


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

آموزش تنظیمات لایه FTP در جوملای 1.5

 

شاید یکی از شایع ترین مشکلات در بین کاربران جوملا، نداشتن پرمشین کافی و یا ست نبودن پرمیشن صحیح بر روی سرور های  مختلف جهت انتقال فایل، نصب و حذف الحاقات مختلف به این سیستم مدیریت محتوا می باشد. لایه FTP در جوملا برای حل این مشکل طراحی شده است و با انجام تنظیمات صحیح این لایه مشکل این دسته از کاربران با پرمشین فولدر ها را حل خواهد کرد .

 

 

برای این منظور در دو قسمت ازجوملا می توان این لایه را تنظیم کرد:

 

 

1- در هنگام نصب جوملا و در تنظیمات قبل از نصب

2- بعد از نصب جوملا و در تنظیمات کلی سایت به عبارتی با تغییر در فایل configuration.php

 

 فرض را بر آن گذاشته ایم، جوملای خود را نصب کرده اید و هم اکنون بعد از نصب میخواهید این لایه را تنظیم کنند. به همین منظور این آموزش به تنظیمات بعد از نصب می پردازد .

 

حال بعد از توضیحات بالا ، آموزش را شروع میکنیم :                                                       

 

بعد از ورود به بخش مدیریت در جوملا از منوی سایت گزینه تنظیمات کلی را کلیک کنید .

 

 

نکته : برای اینکه بتوانیم تغییراتی که خواهیم داد ، ذخیره کنیم می بایست فایل configuration.php در ریشه جوملا را قابل ویرایش کنیم . برای این امر در صورت عدم قابل ویرایش بودن این فایل باید پرمشین فایل مذکور را به 777 از طریق کنترل پنل تغییر دهیم

بعد از باز شدن صفحه تنظیمات کلی در بین تب های موجود آخرین تب یعنی سرور را انتخاب کنید هم اکنون شما تنظیمات مرتبط با لایه FTP   را مشاهده خواهید کرد .

همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید تنظیمات مرتبط با لایه FTP شامل 6  قسمت می باشد که با شرح کامل در زیر به آنها خواهیم پرداخت . 

 

 

 

- فعال بودن FTP : در صورتی که بخواهید لایه FTP  را فعال کنید می بایست این گزینه را بر روی بله قرار دهید . در صورتی که روی خیر باشد این لایه غیر فعال باقی خواهد ماند .

 

- هاست FTP : شاید یکی از مشکلات کاربران در تنظیم کردن این گزینه قرار دادن اطلاعات مرتبط با هاست FTP می باشد . عموما بر روی سرور های مختلف این گزینه به صورت localhost  و یا 127.0.0.1 تنظیم می گردد .

 

تذکر : در صورتی که میخواهید از صحت گزینه ای که در این بخش قرار میدهید اطمینان حاصل کنید ، می بایست اطلاعات صحیح را از مدیر سرور خود دریافت کرده ودر این بخش قرار دهید .

 

- پورت FTP : عموما پورت FTP بر روی پورت 21 تنظیم می گردد . در صورت عدم کارکرد با این پورت می بایست پورت صحیح را از مدیر سرور خود دریافت کنید .

 

- نام کاربری FTP : شاید یکی از مهترین بخش های تنظیمات FTP این گزینه می باشد .جهت قرار دادن اطلاعات صحیح این گزینه ابتدا از طریق کنترل پنل سایت خود ( در صورتی که Cpanel دارید به آموزش ساخت FTP در سی پنل مراجعه کنید )  یک اکانت FTP بسازید . معموملا اکانت های ساخته شده در کنترل پنل سایت به صورت زیر خواهند شد :

 

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

ftpname : همان نامی می با شد که شما در هنگام ساخت اکانت وارد میکنید

 

Domainname:  نام دامنه شما می باشد .

 

Tld: پسوند دامنه شما می باشد .

 

- رمز عبور FTP : این رمز را هنگام ساخت اکانت FTP از طریق کنترل پنل هاست وارد کرده اید .

 

- ریشه FTP : یکی از پر دردسر ترین قسمت های تنظیم لایه FTP برای کاربران همین گزینه می باشد . قرار دادن اطلاعات صحیح در این باکس به ساخت اکانت FTP بر خواهد گشت .

 

هنگام ساخت اکانت FTP در کنترل پنل ( در آموزش ساخت FTP در سی پنل مراجعه کنید ) گزینه ای موجود می باشد به اسم Directory که مسیر جاری اکانت ساخته شده را مشخص میکند.

 

شما می بایست این مسیر را به مسیر جاری جوملای خود تغییر دهید برای مثال اگر جوملای شما در فولدری به اسم mambolearnjoomla در داخل فولدر public_html نصب می باشد می بایست این مسیر را به صورت زیر اصلاح کنید :

 

/public_html/mambolearnjoomla

 

بدیهی است که اگر جوملای شما در داخل فولدر اصلی یعنی public_html یا همان www نصب شده است   می باشد مسیر را به صورت زیر اصلاح کنید :

 

/public_html

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

حال که اکانت FTP خود را ساخته اید نوبت به تنظیم این گزینه در مدیریت جوملا می باشد . کافیست که در ریشه FTP حالا فقط /  را قرار دهید . این کاراکتر / نشان دهنده مسیر FTP شما می باشد که در آن جوملا نیز نصب شده  است .

 

 

تبریک میگویم هم اکنون شما موفق به تنظیم این لایه بسیار مفید در جوملا شده اید . کافیست که دکمه ذخیره را بزنید تا اطلاعات شما در فایل configuration.php ذخیره شده و این لایه قابل استفاده باشد .

 

توجه : بعد از ذخیره اطلاعات لایه FTP پرمشین فایل configuration.php را که به 777 تغییر داده بود به حال اولیه خود یعنی 644 باز گردانید. شما از این به بعد با همین پرمشین نیز می توانید تغییرات لازم را در تنظیمات کلی اعمال کرده و ذخیره کنید .