خطای Internal Server Error 500 چیست؟
در این مقاله قصد داریم یکی از رایج ترین خطاهای ودرپرس را به همراه راه حل های رفع آن بررسی کنیم.
خطای 500 یا خطای داخلی سرور ( Internal Server Error ) زمانی رخ میدهد که وب سرور سایت قادر به پردازش اطلاعات و بارگزارری سایت نیست.در زمان بروز این خطا ، کاربر متوجه علت آن نخواهد شد و رفع آن نیاز به بررسی بیشتر خواهد داشت. این خطا میتواند منجر به کاهش ورودی سایت شما از گوگل شده و سئوی سایت را مختل خواهد کرد.معمولترین علت بروز این خطا مشکل در یک پوسته یا افزونه خاص می باشد.
رفع خطای Internal Server Error 500
برای رفع این خطا باید مراحل زیر را انجام دهید تا بتوانید علت بروز این مشکل را بررسی و رفع نمایید.
بررسی فایل htaccess
در مرحله اول باید فایل htaccess که در هاست سی پنل وب سایت وجود دارد را بررسی نمایید. پس ابتدا وارد کنترل پنل سی پنل هاست سایت خود شده و سپس در در دایرکتوری public_html ، فایل htaccess را پیدا میکنیم. سپس روی آن راست کلیک کرده و سپس گزینه Edit را میزنیم. تمامی کدهای داخل آن را حذف نموده و آن را در جایی ذخیره کنید.در صورتیکه از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید ، وارد داشبورد مدیریت وردپرس شده و از بخش تنظیمات و سپس پیوند های یکتا، گزینه ذخیره تنظیمات را بزنید. با این کار کدهای htaccees مجدد در فایل آن ایجاد خواهد شد.
حال وب سایت را مجدد باز کنید.در صورتیکه بدون خطای 500 باز شد متوجه خواهید شد که مشکل از کدهای این فایل است. پس خط به خط کدهایی که حذف نموده اید را به فایل اضافه کنید تا متوجه علت بروز خطا شوید.
غیر فعال کردن افزونه های وردپرس
در صورت استفاده از سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس ، جوملا و .... از پلاگین یا ماژولی استفاده میکنید که ممکن هست علت خطای 500 وب سایت باشند. پس باید تک تک پلاگین ها را غیرفعال کنید تا متوجه شوید که کدام افزونه منجر به بروز خطای Internal Server Error شده است. توجه نمایید که ممکن هست این افزونه مشکلی نداشته باشد بلکه به علت اینکه رم سرور را بیش از اندازه اشغال میکند منجر به این خطا شود. در اینصورت میتوانید با انتخاب یک هاست مناسب با این افزونه مشکل خود را رفع نمایید.
افزایش محدودیت رم وردپرس
امکان دارد به علت کمبود حافظه پیاچپی ( PHP memory limit ) ، وب سایت با این خطا مواجه شده باشد. در صورتیکه سایت شما وردپرسی هست ، در فایل wp-config.php کد خط زیر را در ابتدای wp-config.php وارد نمایید.
با استفاده از این کد، میزان رم مصرفی وردپرس شما به ۵۱۲ مگابایت افزایش خواهد یافت که میتواند مشکل ارور 500 وب سایت شما را رفع کند.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '512M');
خرابی فایل های وردپرس
ممکن هست فایل های اصلی هسته وردپرس وب سایت شما خراب شده باشد. در اینصورت باید فایل های وردپرس را یکبار در هاست خود به صورت دستی آپلود نمایید. این فایل ها مشخصات و اطلاعات وب سایت شما را تغییر نخواهند داد، پس اگر مشکل به خاطر این بخش باشد و یکی از فایل های درون این پوشه ها خراب شده باشد، شما میتوانید فایل های سالم را از یک وردپرس تازه با همان نسخه دوباره به این قسمت بارگذاری کرده و مشکل را حل کنید.
تماس با شرکت هاستینگ
در صورتیکه با انجام مراحل بالا مشکل شما رفع نشد، از شرکت هاستینگ خود درخواست کنید تا مشکل شما را بررسی کند.