دسته بندی سایت ها از نظر کاربرد

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

دسته بندی سایت ها از نظر کاربرد

 

امروزه وب سایت های گوناگون با موضوعات و کاربردهای مختلف و متنوعی در عرصه وب به چشم می خورد و کاربران بنا به نیاز خود به انتخاب می کنند. در این مقاله سعی شده تا انواع وب سایت را از نظر موضوع و کاربرد طبقه بندی نماییم. 

 

وب سایت های وابسته: یک درگاه وب که علاوه بر CMS خود، اطلاعات سایر ارائه‌ دهندگان خدمات را به ازای دریافت هزینه در اختیار کاربران قرار می‌دهند. معمولاً سه ارتباط اصلی قابل تصور است. موسسات وابسته مانند cj.com، دفترهای تبلیغاتی هم‌چون ebay و مصرف‌کنندگان مثل یاهو.

وب سایت های بایگانی: در نگه‌داری از اطلاعات با ارزش کاربرد دارند. برای نمونه  Internet Archive که از سال ۱۹۹۶ میلیاردها وب‌صفحهٔ قدیمی و جدید را در خود ذخیره کرده است و Google Groups که تا اوایل سال ۲۰۰۵ بیش از 854 میلیون پیام فرستاده به گروه‌های بحث و خبر شبکهٔ کاربران را در خود اندوخته‌است.

وب‌نوشت (وبلاگ): در واقع یک دفتر یادداشت مجازی برای ثبت مطالب، رویدادها، علایق، دیدگاه ها و فعالیت های اشخاص می باشد. امروزه وبلاگ به دلیل امکانات متنوع و رایگان بودن خدمات آن بسیار گسترش یافته و مورد توجه می باشد. از معروف ترین سایت های ارائه دهنده خدمات وبلاگ به blogspot.com و wordpress.com می توان اشاره کرد.

وب سایت بازرگانی: که در بهبود خدمات یا رونق بازرگانی کاربرد دارند.

وب سایت تجاری یا سایت تجارت الکترونیک: که برای خرید کاملاً مورد استفاده قرار می‌گیرد، مانند: amazon.com

وب سایت شبکه های اجتماعی: محلی برای آشنایی، تبادل اطلاعات، به اشتراک گذاری نظرات, علایق افراد می باشد. امروزه این دسته از سایت ها در ردیف پر بازدیدکننده ترین سایت ها به شمار می روند. که از آن جمله می توان به سایت معروف facebook اشاره کرد که با بیش از 500 میلیون عضو، پر جمعیت ترین سرزمین مجازی به شمار می رود. همچنین سایت twitter نیز بعد از فیس بوک پر بازدیدکننده ترین سایت ارتباطی است.

وب سایت های بانک اطلاعاتی: وب سایتی که کاربرد اصلی‌اش در جست‌وجو و نمایش محتویات پایگاه‌های داده خاص مانند IMDB (بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها) می باشد.

وب سایت نرم‌افزارسازی: سایتی که هدفش ارائهٔ اطلاعات و منابع مربوط به تولید نرم‌افزار، مهندسی نرم‌افزار، طراحی وب و مواردی از این قبیل است.

سایت راهنما در زمینه های مختلف: سایتی که حاوی مطالب مختلفی است که به صورت منظم طبقه‌ بندی شده‌است مانند راهنمای یاهو، راهنمای گوگل.

وب سایت های دریافت: مشخصاً در دانلودکردن کردن انواع اطلاعات از قبیل نرم افزار، بازی، موزیک و ... فعالیت دارند.

وب سایت های استخدامی: به کارفرمایان این امکان را می‌دهند که نیازهای کاری خود را با اینترنت در اختیار کاربران قرار دهند. فرد جویای کار هم می‌تواند برگهٔ درخواست همکاری را پر کرده و یا اطلاعات شخصی خود را در اختیار کارفرما بگذارد.

وب سایت بازی: وب سایت هایی که امکان انجام بازی به صورت فردی یا گروهی در آنها فراهم می باشد.

وب سایت های دامنهٔ جغرافیایی: به نام‌های دامنه‌ای اشاره دارد که مشابه نام‌های مناطق جغرافیایی هستند مانند شهرها و کشورها برای مثال Richmond.com با آدرس اینترنتی www.richmond.com نام دامنهٔ جغرافیایی ریچموند در ایالت ویرجینا است.

وب سایت های خنده و سرگرمی: حاوی لطیفه و نغز و مطالب سرگرم‌کننده هستند.

وب سایت های اطلاعاتی: نقش خبررسانی را بر عهده دارند و لزوماً با اهداف اقتصادی طراحی نشده‌اند مانند: RateMyProfessors.com و داش‌نامهٔ آزاد ویکی‌پدیا. اغلب موسسات دولتی، آموزشی و غیرانتفاعی یک وب سایت خبررسانی هم دارند.

وب سایت های جاوا اپلت: حاوی نرم‌افزار مورد نیاز برای اجرای برنامه خوب روی وب است.

وب سایت های آینه ای: نسخه معادل یک وب سایت است.

وب سایت های خبری: همانند پایگاه اینترنتی اطلاعاتی است اما تنها اخبار و تفاسیر خبری را ارائه می‌دهد.

وب سایت شخصی: سایتی است که به معرفی یک شخص، از قبیل مشخصات فردی و بیوگرافی ، هنرها، خدمات ، فعالیت ها و ... می پردازد.

وب سایت های برگه یا تقلب: وب سایتی که برای کسب اطلاعات مهم و امنیتی مانند رمزهای گذر و اطلاعات مربوط به کارت‌های اعتباری طراحی شده‌است و می‌تواند با گمراه کردن فرد اطلاعات شخصی وی مانند کد سرپرستی امنیت اجتماعی وی یا اطلاعات کارت‌اعتباری وی را به دست آورد.

وب سایت های سیاسی: پایگاهی اینترنتی که افراد بر روی آن دیدگاه‌های سیاسی خود را مطرح می‌کنند.

وب سایت های امتیازدهی: سایتی که در آن افراد یک موضوع خاص را ستایش کرده و یا از آن انتقاد می‌کنند. مانند ratemycar.com, ratemygun.com, ratemypet.com, hotornot.com.

وب سایت های مرور: تارنمایی که در آن افراد نظرات خود را راجع به انواع محصولات و خدمات با یکدیگر مطرح می‌کنند.

وب سایت های جستجوگر: سایت هایی که کاربر از طریق آنها و با استفاده از کلمات کلیدی، به جستجوی مطالب مورد نظر خود در اینترنت می پردازد. مانند سایت های گوگل و یاهو.

وب سایت های ترسناک: تارنمایی که حاوی تصاویر یا مطالبی ترسناک است. مانند rotten.com و ratemypoo.com.

وب سایت های شکوائیه: سایت وب هایی که در آن افراد به انتقاد از اشخاص، مکان‌ها، شرکت‌ها، دولت‌ها و سازمان‌ها می‌پردازند.

پرتال: وب سایتی که دروازه ای به سوی سایر منابع موجود روی شبکه اینترنت یا اینترانت باز می‌کند. مانند یاهو و msn wed سایت: وب سایتی که در آن جزئیات یک مراسم ازدواج مانند خاطرات، تصاویر، اطلاعات مربوط به آن ارائه می‌شود.

وب سایت های ویکی: سایت‌هایی که در آن کاربران با همکاری یکدیگر به ویرایش می‌پردازند (مانند ویکی‌پدیا).

سایت های پیش بینی نتایج بازی ها: این دسته از سایت ها به طور اختصاص به پیش بینی نتایج بازی های ورزشی مثلا لیگ فوتبال می پردازد.

توضیحات

برخی از سایت ها می توانند مجموعه ای از خدمات ذکر شده را ارائه دهند. به عنوان مثال یک فروشگاه علاوه بر ارائه محصول، مطالب تخصصی مرتبط را نیز ارائه می دهد. یا یک سایت عکاسی یک سایت تجارت الکترونیک نیز می تواند باشد، چراکه بازدیدکننده، برای عضویت و استفاده از مطالب می باست مبلغی را به عنوان حق عضویت پرداخت نماید. 

در بین دسته بندی ارائه شده سایت های جستجو گر، به دلیل داشتن نقش رابط و راهنما برای رسیدن به سایر مطالب و موضوعات در اینترنت از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.